Kézművesség

Kérdésem van hozzátok!
Milyen mesterségek tartoznak a kézművesség fogalomba?
Regisztrálni szerettem volna a Magyar Kézműves Közösségi Portálra. És visszajelzést kaptam, hogy a varrással a kézműves portálra nem jelentkezhetek, csak a kistestvérére, a kézimunkázók közé.
Persze megnéztem a Wikipédiában, ott mindenféle textiles foglalkozást kézművességnek tartanak.
???

Megjegyzések

  1. Ez nem lehet, hogy arra vonatkozik, hogy ki a profi és ki az amatőr? Mármint, hogy a profi, aki ebből él meg és az amatőr, aki hobbizik csak úgy. Vagy: nem lehet, hogy valamilyen végzettséghez van kötve? Nem tudom, csak tippelek. És mi van, ha megkérdezed tőlük, hogy miért nem lehetsz benne a körben?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Bent vagy! Én odanéztem, gondoltam, hogy bejelentkezek, mint amatőr mozaikos, karcképes. Csak azért, hogy azon múlik-e a dolog, hogy amatőr vagy-e, vagy sem, ez a lényeg? Vagy mi? Nem telt bele 10perc és jött a levél, hogy bent vagyok. Nem kicsit meglepődtem... És láttam, hogy a te képed is ott van!!!

    VálaszTörlés
  3. DucikaDucila!
    Képzeld, azért fogadta el a szerkesztő a jelentkezésemet, mert nemezelek is. Utólag küldött egy e-mailt-t hogy azt elfogadja. Csak az a baj, hogy azt csinálom legritkábban. Hát, ez van...

    VálaszTörlés
  4. Lehet, hogy ez egy jel, hogy azzal még többet foglalkozz!!! Az előző bejegyzésedben is tök jó az a nemezelt nyaklánc/medál-sorozat(?).
    Nem tudom, de például Colette abszolút magyaros dolgokat varr és igazán kézműves is. De ugye varr. Akkor ő vajon bekerül, vagy nem? Kíváncsi lennék.
    Már jártam azon az oldalon, de azt gondoltam, hogy ÁÁÁ, ÚGYSE...
    Amikor megláttam a bejegyzésed, kíváncsi lettem. Remélem, hogy nem haragszol a próbámért és a sikeremért. Én lepődtem meg a legjobban...

    VálaszTörlés
  5. Ducika Ducila!
    Dehogy haragszom, örülök, hogy így van ismerős az oldalon. Én is kíváncsi lennék, hogy Colette bekerülne-e. Megírtam a szerkesztőnek, hogy hagyományőrző ruha kollekciót készítek éppen, lehet hogy kicsit ez is segített. És kíváncsian várom, mit hoz az az oldal.
    A nemezeléssel egyetlen bajom, hogy drága mulatság. De imádok kísérletezni vele.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cérnarajzos táskák

Februárban karácsony