Divatrajz verseny


Készülök egy versenyre. Mit szóltok, merjek ezekkel a rajzokkal nevezni?

Megjegyzések

  1. Nekem nagyon tetszik mindkettő!!! Mindenképpen próbáld meg a versenyt!!! Hajrá!!!:-)))

    VálaszTörlés
  2. Természetesen! Nagyon megy ez neked, ott a helyed a mezőnyben:)
    Sok sikert!!!

    VálaszTörlés
  3. Én sajnos nem értek hozzá, milyen szempontoknak kell megfelenie. Mint rajz, tetszik. Bár eltúlozza az emberi test arányait egy kissé, és a nőknek általában az a bajuk, hogy csak karcsú (mondhatni anorexiás) modellekre terveznek ruhákat. Meg szerintem ez annyira szubjektív dolog. Láttam nyertes alkotásokat Makány Márta blogján- volt, ami egy összeollózott dolog benyomásását keltette, nem sok újdonsággal. Volt, ami valami angolszász vonalat egyesített magyar népi motívumokkal. Szóval, enm lehet tudni, hogy mi lesz a nyerő?
    De sok sikert kívánok hozzá!

    VálaszTörlés
  4. Simán. :) Nem csak nevezni, nyerni is lehet velük! Drukkolok, mert tényleg szuperek. :)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem is!
    Az egyik diákom is nevezett a napokban. Ő egy bizonyos (nagy nevű és méreg drága) divatiskolában tanul... a nyomodba sem lép a rajza... Simán nevezz!!!! Ne habozz!!

    VálaszTörlés
  6. Én nem értek hozzá, de az tetszik benne, hogy igényesen, részlet gazdagon van meg rajzolva és még hordható, minden darab.
    Gratulálok!!!! Hajrá, feltétlenül!!!!!!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm nagyon mindenkinek a hozzászólást!
    Azért azt elmondanám, hogy nem tanultam az általános iskolán kívül rajzolni.
    Csak egyszer egy tanítóbácsi elmondta, hogy csukjam be a szemem, és aztán azt rajzoljam, amit ott láttam. Azóta mindig csukott szemmel kezdem. És ha úgy megvan minden részlet, akkor jöhet a papír.

    VálaszTörlés
  8. Igen, ez így van. Nagyon ügyes vagy, így meg aztán pláne menj!
    Bea írására: Anyukám ruhatervezőként dolgozott. A Seidenstickernek tervezett női ruhákat, alsóneműket. (Innen az ismeretem, ebben nőttem fel.) Ennél a szakrajznál nem számít a nyújtás, az ilyesféle aránytalanság. Az akkor lesz érdekes, amikor már a kivitelezésre kerül a sor és Virágnak meg kell mondania egy adott modellbaba alapján, h mi meddig érjen, mit, hol vágjanak el, hogy hajtsanak fel, melyik anyagból és hogy hol legyen a szálirány, hogy úgy essen az anyag, ahogy a papíron mutat. A rajzversenyeseknek gondolom csak a rajz volt a kérdés, mint a burdánál is, nem a ruhatervezés. Nem? A molett ruhatervezés egy egészen más téma. Most ezt nem kioktatásként írtam, elnézést kérek, ha esetleg úgy hangzott, csak Virágnak kiegészítésképpen.

    VálaszTörlés
  9. Jajj, de örülök az utolsó megjegyzésnek! (Creature of Harmony-sajnos nem tudom a keresztnevedet)
    Én is akartam írni, de nem mertem. Bár az építő jellegű kritika mindig hasznos.
    Amellett hogy egy kicsit elnyújtottak a rajzaim, megpróbáltam megtartani az arányokat. Nem rajzoltam túlságosan kitekert csípőt, vagy nagyon széles vállakat....Sajnos normál testalkatot ábrázoló képekkel nem lehetne versenyt nyerni.
    És igen, ez rajzverseny, tehát itt a rajz összképét fogják értékelni.
    Persze, ha divatbemutatóról van szó, én sem szeretem a betegesen sovány modelleket. De rajzban ez néz ki jól.
    És, ha dundibb hölgyek jönnek varratni hozzám, mindig figyelek arra, hogy dundi alakot rajzolok, még akkor is ha csak vázlat. Hogy biztosan úgy tudják elképzelni a ruhát, amilyen lesz.

    VálaszTörlés
  10. Én csak a vizualitás szempontjából (spékelve szubjektivitással) szólhatok, tehát a válaszom igen.

    VálaszTörlés
  11. Én meg csak így egyszerűen. Naná hogy igen:))))

    VálaszTörlés
  12. Creature -nak: Köszönöm az ismertetőt. Érdekel a téma, mert nem ez a szakmám, nem tanultam iskolában, csak magamtól. Bár most iratkoztam be egy szerkesztő-modellező tanfolyamra, úgyhogy nemsokára szakavatott leszek. :)
    Virágnak: még egyzser sok sikert kívánok!

    VálaszTörlés
  13. Bea! Irigykedem a tanfolyamért, bár én a technikumban már megtanultam szerkeszteni, modellezni, de jó lenne más módszereket is tanulni. Én Muller&Muller féle szerkesztést tanultam, ami jónak bizonyult, így az évek távlatából visszanézve.
    Köszönöm, már postán vannak a rajzok!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cérnarajzos táskák

Februárban karácsony